TID

 Lyssna på sången och musiken och känn stämningen…

Den normala tiden får oss att må bra

År 1916 gjordes ett första försök med sommartid i Sverige men protesterna blev kraftiga, främst från landsbygdens befolkning, och försöket förlängdes inte. Det var krut i bönderna på den tiden.
Invändningarna var bland annat att tiden för sömn och vila inskränktes, och att skördearbete på morgonen försvårades, då daggen så pass tidigt inte hunnit torka. Frågan togs upp vid ytterligare ett par tillfällen under 1900-talet, och år 1980 infördes sommartid igen – då från slutet av mars till slutet av september. I och med EU-inträdet 1995 anpassade vi perioden för sommartid till övriga Europa, och sedan 1996 varar den alltså sju månader om året. Stora delar av världen har i dag någon form av sommartid.

Är det så att den 25 oktober 2020 blir historisk i så måtto att det är sista gången klockorna ställdes om till normaltid. Aldrig mera sommartid. 

Ställ upp för ett Sverige med normaltid alltid!

Det var inte inte länge sedan det var vår och vi längtade efter sommaren…
Vi genomlevde sommaren med den så kallade sommartiden. Men snart är det oktober och klockorna ställs om och allt blir normalt igen.  Sommaren försvann och med den, den löjliga sommartiden då klockorna gick fel. Det måste ha varit på något nattligt party med dimmiga sinnen som någon kom på den urbota dumma idén att ställa om klockorna till sommartid några månader på året.

Nu önskar jag alla som tittar in här en helt fantastiskt fin höst. Om du inte är med i vår grupp så kom med. https://www.facebook.com/groups/normaltidalltid/ Är du med så dela så att fler kan skriva på, skriv till politiker, till EU och till alla som du vet kan bidra till att vi får bort sommartid. Vi vill ha normal tid hela året och inget annat. https://www.skrivunder.com/normaltidalltid Lägger in en färgsprakande höstbild att vila ögonen på innan datorn släcks ner…

Våren kom tidigt i år…

Men trots det blev det inte någon riktig vårvärme. Några dagar sol och sedan lite snöblask. Och så kom det några riktigt kalla nätter. Men så kom den där härliga känslan av vår, då det riktigt luktade vår. För visst är det mysigt när man känner doften av fjolårsvegetationen och röken från våreldar.

I början på januari kom vintern. Först växlande det från slask till kyla och tillbaka till slask igen. Så höll det på, men sedan kom några riktigt kalla dagar. Den 5 januari var det 10 minus på morgonen och kylan höll i sig hela dagen. På morgonen den 6 januari var det 20 minusgrader och i lägenheten höll sig temperaturen omkring 20 + och kalla golv så det var ytterkläder på även inne.

Men visst är det ett härligt land vi lever i, fyra årstider som alla får oss att uppleva naturens skönhet på så olika sätt. Vi får hoppas att tidsomställningen till normaltid den 25 oktober 2020 kommer att stanna där så att vi slipper någon mer omställning till sommartid. Du som håller med om att normaltid hela året är det enda rätta, bli med oss som kämpar för att få överheten att förstå hur urbota dumt det är med tidsomställning två gånger per år.
Besök hemsidan: https://www.facebook.com/groups/normaltidalltid/

Skriv under vår petition: http://www.skrivunder.com/normaltidalltid

Så var det 2016: Våren var lite kylig i år liksom de senaste åren. Men varför inte, då slår ju inte allt ut på en gång. OCH kanske framförallt så uppskattar man sommaren mer. Och nog blev det en fin sommar med regn och sol om vartannat.

Första maj kom solen och värmen. Kanske inte så väldigt mycket värme men tillräckligt för att man skulle känna att nu är det verkligen vår. Genast började det grönska på åkrar och ängar samtidigt som vårblommorna tittade fram.

Vackra stunder i livet…

Men inte nog med det, den tredje maj blev det rena sommarvärmen. Nu växte det så att det knakade, allt slog ut på en gång.

Ljuvliga sommar…

Så kom Kristi Himmelsfärdsdag med strålande sol och värme. Det lockade fram soldyrkaren i var- och varannan människa. För min egen del gav jag mig av till  en glänta i skogen där jag trodde att jag skulle få njuta av tystnad och stillhet. Men det blir inte alltid som man önskar och så här blev min dag.

Stillhet och tystnad – sen hörs knall efter knall,
till och med vinden stannade upp när det small.
Så återgick allt till som det var för en stund sen,
vinden – träden liksom hämtade tillbaka den.

Fåglarna tjattrade och sjöng om vartannat,
det var som om tiden fanns, men hade stannat.
Så plötsligt smattrade skotten än mer intensivt,
överröstade allt för att liksom sudda ut allt fint.

Ljudet av lerduveskytte och flygplan ekade i skogen,
stillhet och tystnad – det finns inte plats för de orden.
När jag skall resa mig rasar stolen jag satt på ihop,
kameran far i backen efter en tredubbel loop.

Det är mitt minne av årets Kristi Himmelsfärdsdag,
när solen sken, fåglarna kvittrade och vinden var svag.

Ena dagen vårkänslor, andra dagen vinter
Vintern var mild utan snö fram till de sista dagarna i december. Julstämning fick man skapa så gott det gick med att pynta i hemmet.   I medierna talades det om att vintern 2016 var den varmaste på över 100 år. Men det skulle komma både snö och kyla även denna vinter. Men huset här då, bor det inga i det? Jodå, klicka på bilden så flyttar de in.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Hur det än är med väderleken så är det väl fint med alla skiftningar i naturen. Våren, då snön smälter och naturen väcks till liv efter några kalla månader. Solbada vid någon vägg där det är lä och solen värmer. Sommaren då man tar av sig och njuter av varma sommarvindar. Så går åren och allt åldras. Upplevelserna vi får vara med om stannar kvar i våra minnen och berikar våra liv.

cropped-f66cfe3074ee736de2a51dec2b54a25d09d449bd.jpg

Ett liv i harmoni för allt och alla…

Om människor kunde förstå att vi är privilegierade. Att få uppleva livet är en ynnest utan motstycke. Att ta vara på allt och visa tacksamhet är a och o för ett liv i harmoni för alla.

Liten vårbild

Låt inte onda tankar, hat och avundsjuka prägla livet. Låt inte det mänskliga klimatet frysa till is och och spränga sönder möjligheterna till att vi alla skall få uppleva kärlek och gemenskap. Att krig, korruption, förtryck och allt som det för med sig hör till vardagen i vissa länder vet vi. Att sådant förekommer idag när människan ändå har funnits på Jorden så många år är svårt att ta till sig. Men tyvärr så kommer det säkert att finnas så länge det finns människor. Till dig som förstår bättre, ta till dig livet som givits till dig på ett ödmjukt och vänligt sätt.

Under tiden som jag funderar över livet fortsätter jag att dikta om naturen, om människor och djur i ur och skur, i regn och rusk och när solen skiner. Bläddra gärna vidare bland bilder och texter. Klicka här för att komma till en dikt som passar till den här texten.

Allt är hämtat från erfarenheter och drömmar invävt i verkligheten. Det är väl det som gör livet meningsfullt för vad skulle verkligheten vara om allt bara var hämtat från fantasin. Lycka till med livet, du, jag och allt och alla som lever här på den här underbara planeten.

Hälsningar från Tommy  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.