OTID

BRA TIPS!

OTID – när politiker snedvrider tidsupplevelsen

SOMMARTID FÅR MÄNNISKOR ATT MÅ DÅLIGT

ÅTERGÅ TILL NORMAL TID ALLTID!

Så här ligger det till:
Midnatt är något som du inte får uppleva med sommartiden. När midnatt råder och spöktimmen börjar kl. 00:00 då är din klocka redan 01:00. Sedan mitt på dagen då klockan med normaltid är 12:00 och solen står som högst på himlen – då har din klocka redan hunnit bli 13:00. Tillåter du dig att bli så grundlurad?

Det är inte för inte som det heter NORMAL TID. Ha en fortsatt skön sensommar och höst trots att du varken får uppleva midnatt eller lunchtimmen, på riktigt. Härliga tider, strålande tider, normala tider.

Hör du till dom som vill ha normal tid hela året, ta en titt på den här sidan: https://www.facebook.com/groups/normaltidalltid

Den normala tiden får oss att må bra

År 1916 gjordes ett första försök med sommartid i Sverige men protesterna blev kraftiga, främst från landsbygdens befolkning, och försöket förlängdes inte. Det var krut i bönderna på den tiden.
Invändningarna var bland annat att tiden för sömn och vila inskränktes, och att skördearbete på morgonen försvårades, då daggen så pass tidigt inte hunnit torka. Frågan togs upp vid ytterligare ett par tillfällen under 1900-talet, och år 1980 infördes sommartid igen – då från slutet av mars till slutet av september. I och med EU-inträdet 1995 anpassade vi perioden för sommartid till övriga Europa, och sedan 1996 varar den alltså sju månader om året. Stora delar av världen har i dag någon form av sommartid.

Är det så att den 30 oktober 2022 blir historisk i så måtto att det är sista gången klockorna ställs om till normaltid? Aldrig mera sommartid! 

Ställ upp för ett Sverige med normaltid alltid!

Det var inte inte länge sedan det var vår och vi längtade efter sommaren…
Sommaren med den så kallade sommartiden har gått och snart är det oktober och klockorna ställs om och allt blir normalt igen.  Den löjliga sommartiden då klockorna gick fel är över för den här gången. Det måste ha varit med dimmiga sinnen som kommit på den urbota dumma idén att ställa om klockorna till sommartid några månader på året.

Nu önskar jag att alla som tittar in här får en helt fantastiskt fin fortsättning på sensommaren och en fin höst. Om du inte är med i vår grupp så kom med. https://www.facebook.com/groups/normaltidalltid/ Är du med så dela så att fler kan skriva på, skriv till politiker, till EU och till alla som du vet kan bidra till att vi får bort sommartid. Vi vill ha normal tid hela året och inget annat. https://www.skrivunder.com/normaltidalltid. Här en färgsprakande höstbild att vila ögonen på tills du själv ”in real life” får vara med om det färgsprakande skådespel som hösten är .

Höstguld och normal tid…

Vilken härlig sommar vi har. Ljumma, sköna och långa kvällar om du tillhör dom som, trots den så kallade sommartiden, använder dig av den normala tiden.

Och visst är det ett härligt land vi lever i, fyra årstider som alla får oss att uppleva naturens skönhet på så olika sätt. Vi får hoppas att omställningen till normaltid den 30 oktober 2022 blir den sista tidsomställningen. Du som håller med om att normaltid hela året är det enda rätta, bli med oss som kämpar för att få överheten att förstå hur urbota dumt det är med tidsomställning två gånger per år.
Besök hemsidan: https://www.facebook.com/groups/normaltidalltid/

Skriv under vår petition: http://www.skrivunder.com/normaltidalltid

Så var det 2016: Våren var lite kylig detta år liksom åren innan. Men varför inte, då slår ju inte allt ut på en gång. OCH kanske framförallt så uppskattar man sommaren mer. Och nog blev det en fin sommar med regn och sol om vartannat.

Första maj kom solen och värmen. Kanske inte så mycket värme men tillräckligt för att man skulle känna att nu är det verkligen vår. Genast började det grönska på åkrar och ängar samtidigt som vårblommorna tittade fram.

Vackra stunder i livet…

Men inte nog med det, den tredje maj blev det rena sommarvärmen. Nu växte det så att det knakade, allt slog ut på en gång.

Ljuvliga sommar…

Hur det än är med årstiderna och väderleken så är det väl fint med alla skiftningar i naturen. Våren, då snön smälter och naturen väcks till liv efter några kalla månader. Solbada vid någon vägg där det är lä och solen värmer. Sommaren då man tar av sig och njuter av varma sommarvindar. Så går åren och allt åldras. Upplevelserna vi får vara med om stannar kvar i våra minnen och berikar våra liv.

Så blev det vinter även 2016
Vintern var mild utan snö fram till de sista dagarna i december. Julstämning fick man skapa så gott det gick med att pynta i hemmet.   I medierna talades det om att vintern 2016 var den varmaste på över 100 år. Men det skulle komma både snö och kyla även denna vinter. Men huset på bilden, bor det inga i det? Jodå, klicka på bilden så flyttar dom in, även tomten.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Om människor kunde förstå att vi är privilegierade. Att få uppleva livet är en ynnest utan motstycke. Att ta vara på allt och visa tacksamhet är a och o för ett liv i harmoni för alla.

Låt inte onda tankar, hat och avundsjuka prägla livet. Låt inte det mänskliga klimatet frysa till is och och spränga sönder möjligheterna till att vi alla skall få uppleva kärlek och gemenskap. Att krig, korruption, förtryck och allt som det för med sig hör till vardagen i vissa länder vet vi. Att sådant förekommer idag när människan ändå har funnits på Jorden så många år är svårt att ta till sig. Men tyvärr så kommer det säkert att finnas så länge det finns människor. Till dig som förstår bättre, ta till dig livet som givits till dig på ett ödmjukt och vänligt sätt.

Under tiden som jag funderar över livet fortsätter jag att dikta om naturen, om människor och djur i ur och skur, i regn och rusk och när solen skiner. Bläddra gärna vidare bland bilder och texter. Klicka här för att komma till en dikt som passar till den här texten.

Allt är hämtat från erfarenheter och drömmar invävt i verkligheten. Det är väl det som gör livet meningsfullt för vad skulle verkligheten vara om allt bara var hämtat från fantasin. Lycka till med livet, du, jag och allt och alla som lever här på den här underbara planeten.

cropped-f66cfe3074ee736de2a51dec2b54a25d09d449bd.jpg

Hälsningar från Tommy  

Tillbaka till verkligheten 2022-10-30

Du som levt i en fiktiv tid hela sommaren – är du redo för den normala tiden då du kan få uppleva både midnatt, tolvslaget och dagens dikt på sin rätta tid?

Jag läppjade på det sista av kaffet i den vackra porslinskoppen, som är ett arv efter mina föräldrar.  Minns hur försiktig mor var när hon diskade dom, för att på bästa sätt bevara de vackra blomsterdekorationerna på koppar och fat. Nu är föräldrar borta sedan länge och jag sitter ensam i ett hus långt ifrån där jag växte upp. Jag ser ut genom fönstret, på träden som börjar skifta färg, i den klara höstluften. Några ulliga moln glider sakta förbi och bildar olika formationer som avspeglar sig på vattnet i sjön en bit bort.

Jag tittade ner på min högra hand som håller tidningen jag just bläddrat i. Ser rynkorna i skinnet på handens ovansida och handled, som skvallrar om att hösten inte bara är utanför fönstret, utan även hos mig, i mig. Jag befinner mig i livets höst, min höst som även den kan vara vacker och skifta i många olika nyanser.

Tiderna förändras och inte mycket är sig likt som i ungdomens dagar när livet lekte tafatt med känslor och upplevelser. Jag ser att klockan närmat sig elva på förmiddagen. I samma ögonblick hör jag klockan slå tolv slag i radions P1. Tolvslaget som följs av dagens dikt har varit en fast punkt för många. Den stunden på dagen kan för många vara den heligaste stunden på dagen. Den borde inte få ändras, tas bort eller som i det här fallet skändas. Men det är precis vad som hänt. Den har flyttats fram en timme för att några har fått för sig att dagarna blir längre om man ändrar visarna på klockan. Det tragiska är att dom flesta människorna säger ja och amen till förändringarna och lever med den så kallade sommartiden halva året.

Förstår dom inte att hela existensen rubbas? Tydligen inte. Mitt på dagen är klockan tolv och inget annat. Sommartid är som kaffe utan kaffe med socker och grädde. Det är inte ens som en uppäten smörgås. Det är ingenting.

När klockorna slår tolv slag och dagens dikt läses i radions P1 är klockan bara elva. Det liksom midnatt har satts ur spel. Spöktimmen mellan klockan tolv och ett på natten existerar endast för dom som stannat kvar i den normala tiden.

Dom som ”tror” på sommartid vet inte att: När du går till sängs har vi, som befinner oss i den normala tiden, en timme till att njuta av kvällen. Och vi har en timme till att sova på morgnarna – underbart. Sedan midnatt som är något som du inte får uppleva med sommartiden. När midnatt råder och spöktimmen börjar, då är din klocka redan 01:00. Mitt på dagen då klockan med normaltid är 12:00 och solen står som högst på himlen – då har din klocka redan hunnit bli 13:00. Visst är det komiskt att du tillåter dig att bli så grundlurad.

Jag ställer ner koppen på fatet, ser mig omkring och upptäcker så mycket som jag inte lagt märke till tidigare. Jag känner mig mer levande än tidigare och när jag åter igen tittar ut ser jag hur löven på träden skimrar i regnbågen alla färger. Helt plötsligt har jag kommit till insikt i hur viktigt det är att leva i nuet, i den normala tiden hela året.

Den 30:e oktober kan du ställa tillbaka visarna på din klocka, du som levt i en fiktiv tid hela sommaren. Välkomna tillbaka till verkligheten den 30 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.